Omdömen

Här är några röster från senare år om verksamheten:

“Vi har blivit en familj igen!” -Mamma

“Verksamhetens starka sidor är medmänsklighet och värme mot klienten” -Socionom

“Verksamheten gör ett jättejobb!” -Götene kommun

“Trots all svärta som fanns inuti mig släppte han inte taget. Han bland många i personalgruppen på Egehem HVB stod vid min sida tills dagen ännu en gång grydde…” Citat ur boken: It was a pack of lies from beginning to end. Elev

“Länsstyrelsens allmänna bedömning är att de inskrivna från Egehem bemöts professionellt, respektfullt och känslomässigt bra.” -Ur länsstyrelsens beslut 2008 från den “Nationella tillsynen av hem för vård eller boende för barn och unga (HVB)”

“Hej!
På en av  mina intervjuer har jag träffat en före detta socialsekreterare från Skärholmen som haft en placering på Egehem. Det var en glädje att samtala om fantastiska Egehem och allt ni gör för flickorna. Proffsigt ut i fingerspetsarna och det absolut bästa arbete jag haft. Tack för att jag fått jobba med er.

Kram Åsa”


“Egehem använder sig av egna behandlingsutbildade elevassistenter och det betyder så mycket då de vet vad behandlingen går ut på…” (Vetlanda kommun)


“Deras starka sidor är att de har psykiatrisk kompetens. De har ett bra förhållningssätt, det finns en tydlighet samtidigt som det finns värme. De tar allt på allvar, utan att ta över. De har bra gränssättning och en bra struktur.”  (Handläggare Malmö stad, Rosengård SDF)


“Det är bra att föräldrarna får vara med om det som ungdomarna arbetar med, det ger en ökad förståelse för behandlingsarbetet..”  (Socionom)


“Deras starka sidor är att skapa relationer, de är väldigt duktiga med klienten. De är välutbildade och har stor kunskap och erfarenhet, både teoretiskt och erfarenhetsmässigt.”  (Åtvidabergs Kommun)


Hejsan!

Ni ska framför allt veta att alla, från stor till liten, tjock & smal, gammal och gaggig, personal & inneboende är saknade från hela mitt hjärta! Jag kommer aldrig att glömma första dagen då jag anlände med polistransport med ett mindre glatt humör, trots det välkomnades jag med öppna armar.

Som ni alla vet, så skrev jag alltid dagbok i mitt rum och det gör jag fortfarande! Då jag läst igenom det jag hade skrivit på hemmet fick mig att tänka efter och inse att min tid hos er inte alls var så hemsk som jag upplevde den då..

Nu i efterhand kan jag inte mer än tacka er för det ni verkligen har hjälpt mig med. Jag har vuxit som person, tänker noga igenom mina val innan mina handlingar. Man ska vara tacksam för det man har och jag har nu förstått att man ska låta folk få en andra chans att visa vad dom kan.

”En gång är ingen gång, två gånger är en för mycket”

Jag ville bara tacka för tiden tillsammans med er och jag ser fram emot att få träffa er alla så snart som möjligt

Kram Lilla Struliga A


Egehem SSIL