Stora Huset

Hallströmsgatan

Våra lokaler i Västervik ligger i ett lugnt bostadsområde med gångavstånd till centrum

Placeringshjälp

Om ni har frågor angående placeringar så kontakta verksamhetschefen på 070 - 321 27 52 eller genom att fylla i kontaktformuläret under Kontakta Oss

Öppna landskap

Bild taget på utflykt av Ida Wahlgren

Lugna dagar

Även personalen tar sig ibland tid till att uppleva fördelarna med ridterapin

Välkommen till Egehem HVB

Välkommen till Egehem!

Vi är ett behandlingshem i Västervik som inriktar oss på behandling av unga tjejer i åldrarna 13-22. Här kan du se våra lokaler och läsa om behandlingen samt omdömen från tidigare elever och föräldrar. Vi beskriver hur en dag kan se ut och du kan läsa utvärderingar om verksamheten. Vill du veta vad som är på gång så följ oss på bloggen eller hitta till vår egen facebooksida.

Du kan hjälpa oss med att öka kvaliteten genom att bidra med dina åsikter. Gå in på Forskning, kvalitetssäkring & utvärdering så hittar du en direktlänk.

Välkommen!

CORONA

PÅGÅENDE ARBETE I EGEHEM ATT FÖREBYGGA & FÖRBEREDA

Vi delar alla oron inför Coronavirusets framfart. Vårdnadshavare och uppdragsgivare är närsomhelst välkomna att kontakta vår verksamhetschef eller sjuksköterska med frågor.

På Egehem har vi sedan v 10 påbörjat vårt förebyggande arbete för att skydda flickor och personal. Vi följer folkhälsomyndighetens information och råd och tar kontakt med 1177 vid all misstanke om smitta för att följa deras råd i individuella fall.

Vi ser över möjligheten att reducera kontakter/resande. Vi skärper rutinerna kring hygien och tränar flickor och personal att följa rekommendationer som förebygger smitta och spridning.

Vi håller en öppen och informerande dialog med flickorna och arbetar för att behålla en lugn, trygg miljö på behandlingshemmet.

Egehem har en handlingsplan för att hantera karantänbeslut. Användningen av lokalerna sker enligt tillstånd från IVO

Verksamhetschef: 070 – 677 67 77

Sjuksköterska: 072 – 987 01 75

Internutbildning i hästunderstödd terapi

Två inspirerande internutbildningar i hästunderstödd aktivitet och hästunderstödd terapi är nu genomförda. Tack till båda grupperna för alla djupa samtal och fina erfarenhetsutbyten. Nu är vi taggade för att tillbringa många fina sessioner med våra tjejer som valt hästunderstödd aktivitet eller hästunderstödd terapi.

På bilden två HU-terapeuter som tränar vår unghäst Valdemar att klara livet som lärare till våra tjejer.

 • Kurser och Föreläsningar

  Föräldrar är välkomna till våra familjeföreläsningar och familjekonferenser.
  Utvärderingar visar att föräldrakonferensen är mycket omtyckt. Mötet med andra föräldrar ger ökad trygghet och bättre självkänsla.
  Utbyte av erfarenheter mellan föräldrar och personal ger bättre samverkan.
  Välkommen du med! Ladda ner PDF

 • Placeringshjälp

  Placeringsfrågor kan ställas direkt till tillförordnad verksamhetschef på telefonnummer 070 - 677 67 77 eller genom att fylla i kontaktformuläret under Kontakta oss. Vi har för närvarande möjlighet att ta emot placeringar. Läs mer

 • Egehems Mål

  Individmål är att ge den placerade ungdomen kunskaper att klara en meningsfull vardag utifrån de egna förutsättningarna. Känna trygghet och klara av att ha de relationer som eleven själv önskar. Att ge eleven redskap för att ta hjälp, skapa förändring eller för att stå ut i olika situationer.

  Organisationsmål är att Egehem ger vård och behandling som motsvarar de krav och förväntningar som uppdragsgivaren har och att den utförs i enlighet med evidens och kvalitativa styrdokument.