En dag på Egehem

Många undrar vad som händer under en dag på Egehem. i stort sett är den nog rätt lik en dag i vilken tonårsfamilj som helst, fast här är vi är några fler!

Du väcks klockan sju. En behandlare motiverar och hjälper dig träna morgonrutiner.

Frukost äter vi tillsammans och vi hjälps åt att äta bra! Vid åttatiden går du till skola, praktik eller deltar i dagsaktiviteterna i Egehem. Vid klockan nio har personalen rapporttid och en behandlare och en föreståndare för enheten kommer till jobbet.

Lunch både lagar och äter vi som jobbar och den som har dagaktivitet i Egehem vid klockan tolv.

Klockan tre kommer kvällspersonalen och får en kort rapport innan eftermiddagsfikat klockan fyra. Behandlarna fikar ihop med eleverna efter skola och dagjobb. De som har ansvaret för middagen just idag börjar förbereda den.

Det finns ledig tid och tid för aktivitet innan och efter middagen. VI äter tillsammans kl 17.30.

På kvällarna ser vi på tv, läser läxor och umgås. Elever och behandlare har planerat tillsammans vilka veckodagar vi ska städa rum, gemensamma ytor, handla, tvätta etc.

En dag i veckan har vi DBT-träning och en dag har vi egen terapitid. Vissa väljer ridterapi också. Vi har aktiviteter som gym och sporthall etc. varje vecka. Större aktiviteter gör vi på helgerna.

På kvällen samlas vi igen vid niotiden och äter kvällsmat. Då planerar vi med behandlarna för nästa dag. Vi skriver på whiteboard så att man kan se vad som händer hela nästa dag. Under kvällssamlingen tar vi också upp viktiga saker. Det kan vara roliga saker som helgplaner eller svårare saker som hur vi vill ha det i Egehem eller hur vi är mot varandra. Vid tiotiden går eleverna och lägger sig.  Många har tv på rummen och vi har individuella överenskommelser om hur vi kan använda olika media. Personalen är vaken några timmar till, tills alla kommit till ro. Man kan alltid väcka den som jobbar om man vill något.